Polerowanie...czy ktoś korzystał z tej firmy?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartek_pulawy
    Ambiente
    • 2010
    • 122

nie mam dpf-a - ale z tego co widziałem to norma jest 507 (przeglądy wg wskazania komp.)
  • strazakp
    Elegance
    • 2008
    • 819
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Myślę by na wiosnę zrobić polerkę mojej O1, ponieważ posiada liczne drobne ryski na całej powierzchni lakieru (prawdopodobnie auto myjnia).
    Czy korzystaliście może z usług tej firmy???
    strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
    Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14888
      • Octavia IV (NX3)

Sprzedajesz, czy dla siebie?
      Jak chcesz jeszcze jeździć jeszcze jakiś czas to daj sobie spokój, chyba, że octavka naprawdę wygląda koszmarnie.

Polerka do sprzedaży!!!
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• strazakp
        Elegance
        • 2008
        • 819
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie,nie sprzedaje...myślałem by dla siebie to zrobić.
        strazakp

Komentarz

• bartweg
          Drive
          • 2009
          • 58

Zamieszczone przez ruwado
          Polerka do sprzedaży!!!
          A dlaczego tylko do sprzedaży :? Czemu nie mieć ładnego lakieru, tylko traktować auto jak ostatni śmieć, a dopiero przed sprzedażą dla kogoś robić żeby wyglądało ładnie.

Dobrze wykonana polerka jest świetnym zabiegiem, nie stanowi zagrożenia dla powłoki lakierniczej!

Też byłbym ciekawy czy chłopaki dobrze to robią, strona wygląda dosyć profi, tylko czy pracownicy są również profi :?:

Jak jesteś zainteresowany to poleciłbym umówić się na obejrzenie jakiegoś auta które właśnie będą robić, to zobaczysz czy efekt ci się podoba.

Pozdrawiam

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

No własnie też nie rozumiem tego co napisał ruwado,
            Dlaczego samemu mam jeździć autem z podniszczonym lakierem, a przed sprzedaza mam wyszykować auto dla kogoś??? W koncu to mój samochód i mi ma sprawieć radośc a nie komuś innemu !!
            Inną sprawa jest kto robi korekte lakieru. jeśli robi to Pan Kaziu w swoim warsztacie lakierniczym i ma o tym tylko takie pjecie, ze bierze się maszyne do reki o wali bardzo ścierną paste to faktycznie lepiej takiej "korekty" nie robić.
            Ale jeśli robia to fachowcy z firmy znajmujacej sie car-detailingiem którzy wiedza jakie srodki zastosowac, na jakich padach i przed procesem zmierzą grobosc powłoki lakierniczej to nie ma sie czego obawiać, a auto będzie wygladało rewelacyjnie po takim zabiegu
            Czarny Elegance

Komentarz

• ruwado
              RS
              • 2009
              • 14888
              • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez bartweg
              A dlaczego tylko do sprzedaży :? Czemu nie mieć ładnego lakieru, tylko traktować auto jak ostatni śmieć, a dopiero przed sprzedażą dla kogoś robić żeby wyglądało ładnie.
              Miałem na myśli, że jeśli chcemy jeździć autkiem przez np. jeszcze kilka lat, to przez cały okres eksploatacji takie normalne zużycia lakieru znowu się pojawią (drobne ryski, mycie na myjni automatycznej, odpryski od kamyczków itp.) i trzeba robić kolejne polerki. Dlatego zastanawiam się czy warto robić to kilka razy.

A do sprzedaży - nie po to aby kogoś nabrać (można przecież oficjalnie powiedzieć, że lakier był detailingowany). Ważniejsze wtedy będzie, czy nie był bity i źle naprawiany. A ładniejszy lakier (po uprzedzeniu kupującego) da to, że autko prędzej zwróci czyjąś uwagę.

Po prostu ja akceptuję naturalne zużywanie autka. I tyle. poważniejsze skazy, oczywiście warto zabezpieczyć.

A jak ktoś już chce robić detailing, to faktycznie podstawą jest firma o dobrej reputacji, fachowa i przede wszystkim warto zobaczyć efekty ich pracy na innym samochodzie.

Oczywiście nie ma rozmowy jak autko wygląda koszmarnie, że samemu się nie chce na nie patrzeć. Ale to już musi ocenić właściciel.

Ja u siebie też mam trochę odprysków, rysek itp. ale na razie nic z tym nie robię (poza pastą koloryzującą, ale nie ścierną). We własnym zakresie.
              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• fireman6
                Rider
                • 2009
                • 360

Można zrobić i zacząć dbać na poważnie z lepszymi kosmetykami, a na myjnie automatyczną nikt nie każe nikomu jechać, bo każdy wie jakie to zło dla naszego lakieru.
                Skoda Octavia 1.9TDi Ambiente Rider 04r
                Zapraszam https://www.facebook.com/detailingzpasja

Komentarz

• strazakp
                  Elegance
                  • 2008
                  • 819
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

No własnie,ja lubię jeździć zadbanym autem
                  Myślę że jak się zdecyduję na taki zabieg (najwcześniej w maju), to tak jak radzicie, umówię się by zobaczyć jak to robią na innym aucie i wtedy zobaczymy...
                  strazakp

Komentarz

• zielony49
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 180

Ja też lubie zadbane autko wiec woskuje kolorowym woskiem i poleruje mięką szmatką, Połysk niesamowity
                    Dipol

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

ruwado, tylko że korektę lakieru powinno sie robić .... mniej wiecej co 2-3 lata i wcale nie trzeba przy jej okazji zdzierać z auta 3/4 grobości klaru.
                      wsród włascicieli aut pokutuje myślenie "lakierników" którzy do plorerowania używaja max. ściernych past i padów ze podczas takiej polerki zdziera sie prawie całą grobość lakieru bezbarwnego. Tymczasem wcale tak nie musi być i gdy lakier jest wmiarę zadbany to podczas jego odświerzenie zdzieramy baaaardzo malutką ilość klaru.
                      Czarny Elegance

Komentarz

• fuego_2007
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 230
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Frecla, odrobina wody, plastmal i efekt gwarantowany :lol:

Komentarz

Pracuję...